Zahradní párty se neobejde bez grilu! Co dobrého ugrilovat?
Během léta přijdou takové dny, které se rozhodnete netrávit jinak, než se svými přáteli. Proto je pozvete na takovou drobnou grilovací párty, kdy ochutnají to nejlepší z vaší grilovací kuchyně. Pokud však nevíte, co byste jim mohli nabídnout, přinášíme pár rad, co všechno můžete ugrilovat snadno, rychle a hlavně chutně.
Než však začneme se samotným grilováním, musíme připravit místo, kde budete trávit tento večírkový čas. Většinou své hosty usadíte pod pergolu nebo do altánku, ovšem stále blízko ke krbu, abyste při grilování mohli být neustále se svými přáteli. Navíc při roznášení jídel to aspoň budete mít o něco jednodušší.
Až připravíte skleničky, talířky, drobné občerstvení a taky pití, teprve nyní rozehřejete oheň v krbu či na grilu. Stačí, když si svou grilovací plochu připravíte třeba hodinu před tím, než mají přijít hosté. Další hodinku vše budete připravovat a to se hosté mezitím usadí a okoukají se. Teď už však přichází řada na ty tipy, které pro vás máme.
• Hamburgery
Hamburgery se dnes staly poměrně známé a hlavně oblíbené. Lidé chodí do takových restaurací, kde se právě hamburgery s hranolky podávají. Je to pro ně něco nového, ale přesto tak dokonale známého.
Tohoto pokrmu se nemusíte vůbec bát. Je to naprosto běžné mleté maso, které hodíte na gril. Doporučujeme mírně opéct i bulky, aby byl pak konečný hamburger více křupavý. Do hamburgeru samozřejmě dáte všechno, co máte rádi – nejčastěji to bývá sýr, nějaká majonéza, kečup či hořčice, dále taky samozřejmě salát, nesmíme zapomínat ani na rajčata a okurky.
• Ryby
Méně časté jsou i ryby na grilu. Méně časté však nejsou proto, že by byly na grilu nejedlé, ale spíše proto, že je řada lidí nejí. Pokud vám ale ryby nevadí, pak si je rozhodně ugrilujte. Stačí, když si je mírně marinujete a potom do alobalu, v němž se bude ryba grilovat, přidáte kapku citronu. Někdo dokonce přidává citron celý, díky čemuž zamezí zápachu z ryby.