Diety, které doprovází léčbu vážných nemocí
Pod pojmem nemoci se nám většinou vybaví pouze klasická rýma nebo kašel. Ovšem mnohdy nás mohou navštívit mnohem závažnější choroby, z nichž se nevymotáme jen tak během několika týdnů. V poslední době velkou řadu z nás postihují především nejrůznější žaludeční onemocnění. Někdy nás chytnou ledviny, někdy dokonce i játra. S takovými nemocemi si většinou chvilku poležíme v nemocnici, dokud odborný lékař neuzná, že už se možná můžeme podívat domů. Jenže následná léčba trvá také v pohodlí domova. Musíme se snažit, aby naše orgány opět mohly fungovat tak, jak mají, jinak se opět můžeme vrátit na nemocniční lůžko. Po vážnějších chorobách, jako jsou právě onemocnění ledvin, jater nebo třeba slinivky, nás čeká také dlouhá dieta, na kterou musíme brát zřetel. Bohužel se mnohdy stane, že nesplníme tuto dietu, a tak se pak ponoříme do bolestí a opět se dostaneme do nemocnice. Na diety po závažných nemocech si musíme dbát, protože pouze tak se dočkáme plného uzdravení s plně zregenerovanými orgány.
Každé onemocnění má svou dietu
Každé své onemocnění má však svou následnou dietu. Neplatí všechny zakázané a povolené potraviny o každé dietě. Navíc každá dieta trvá jinak dlouhou dobu. Po onemocnění zvaném mononukleóza nás čeká většinou půlroční dieta, po zánětu slinivky třeba roční povinnost držet striktní pravidla ve stravování. Obecně platí, že se ve většině diet musíme vyhnout alkoholu a také smaženým jídlům. Co má však každá dieta odlišné, je to, jaké pečivo se smí nebo nesmí jíst. Někde se musíme vyvarovat čerstvému pečivu, jinde zase celozrnnému. Je tedy důležité, abychom si před každou dietou řádně prošli internetové stránky a poradili se s lékařem, protože kdybychom drželi špatnou dietu, to je stejné, jako kdybychom nedrželi žádnou, a naše nemocné orgány pak budou trpět ještě více.